دسته‌ها
پسیو وایرلس

فناوری اینترنت Air Fiber چیست؟ مقایسه Air Fiber با اینترنت سنتی بی‌سیم

در عصر کنونی فناوری های اینترنت در حال تغییر و تحول است. آشنایی با گزینه های مختلف برای دسترسی مصرف کنندگان و صاحبان مشاغل اهمیت زیادی دارد. در این مقاله از مجله شبکه ارغوان دو فناوری مهم در اینترنت وایرلس، فناوری اینترنت Air Fiber و اینترنت بی سیم سنتی، را معرفی کرده و به بررسی ویژگی های آنها می‌پردازیم. همچنین مزایا و محدودیت های آنان را مقایسه می‌کنیم.

فناوری اینترنت Air Fiber چیست و چگونه کار می کند؟

فناوری اینترنت Air Fiber اینترنت بی سیم پرسرعت را ارائه می‌دهد. این فناوری از فرکانس‌های رادیویی مایکروویو برای انتقال داده‌ها بین دو نقطه ثابت استفاده می کند. از ویژگی ها‌ی مهم فناوری Air Fiber اتصالاتی است که ارائه می‌دهد. اتصالات پرسرعت و قابل‌اعتماد که نیازی به کابل‌کشی فیزیکی ندارد و با کابل‌های فیبرنوری رقابت می‌کند.

برای اتصال اینترنت، ایستگاه اصلی مخابرات سیگنالی را به صورت بی سیم از آنتن مشترکین از طریق یک کابل، فیبرنوری، دریافت می کند و آنرا به شرکتی که اینترنت را به مشترکان ارائه می دهد، ارسال می‌کند. به همین ترتیب، دیتا از ISP به صورت بی سیم از ایستگاه مخابرات به آنتن مشترک موردنظر مخابره می‌شود. انتقال از طریق فناوری های بی سیمی و از طریق امواج رادیویی صورت می گیرد. در مکان های دورافتاده و کم‌جمعیت که استقرار زیرساخت های کابلی مقرون به صرفه نیست، فناوری Air Fiber بهترین انتخاب محسوب می‌گردد. در این مناطق نصب کابل های فیزیکی مانند فیبرنوری یا خطوط مسی سنتی پرهزینه و بسیار دشوار است.

اینترنت بی سیم سنتی چیست؟

از خدماتی رایجی که به صورت اینترنتی به مصرف کنندگان و صاحبان مشاغل ارائه می گردد اینترنت بی سیم سنتی است. این فناوری از شبکه‌های سلولی(Cellural) مانند 4G LTE و 5G یا سایر فناوری‌ها مانند  Wi-Fi برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کند.

تفاوت های کلیدی فناوری اینترنت Air Fiber و اینترنت بی سیم سنتی

جدول زیر مقایسه کلی از ویژگی های دو فناوری اینترنتی Air Fiber و بی سیم سنتی را نشان می‌دهد.

ویژگی

فناوری اینترنت Air Fiber

اینترنت بی سیم سنتی

تکنولوژی

فناوری ثابت بی سیم با استفاده از فرکانس های مایکروویو

سلولی (4G/5G) و Wi-Fi

سرعت

سرعت تا 1 گیگابیت در ثانیه یا بیشتر متفاوت است

چند صد مگابیت در ثانیه با 5G

تأخیر

کم تأخیر

متغیرو بیشتر از Air Fiber

زیرساخت مورد‌نیاز

نیاز به نصب خط دید دارد

نیازی به نصب خط دید ندارد

نصب

نیاز به نصب حرفه ای

کاربر قابل نصب

برد

پوشش دهی آن به خط دید و فاصله محدود می‌گردد

پوشش گسترده، به ویژه در مناطق شهری

قابلیت اطمینان

در صورت نصب صحیح بسیار قابل اعتماد است

می تواند تحت تأثیر ازدحام و تداخل شبکه قرار گیرد
هزینه

مخارج اولیه بالا ولی در دراز مدت کاهش می یابد

هزینه های اولیه و جاری به طور کلی کمتر از Air Fiber

کاربرد

اتصالات پرسرعت و قابل اعتماد

مناسب برای استفاده روزمره از اینترنت

نقطه ضعف متداول

تداخل آب و هوا/ نیاز به خط دید ازدحام شبکه

تداخل سیگنال در ترافیک سنگین شبکه

مناسب مشاغل

برای مشاغل و مناطق روستایی که به اینترنت پرسرعت نیاز دارند

مصرف کنندگان عمومی، مناطق شهری و حومه شهر

امنیت

با اتصالات نقطه به نقطه اختصاصی محافظت می‌گردد

نیاز به رمزگذاری و مدیریت قوی دارد

دورنمای آینده

افزایش سرعت و قابلیت اطمینان، پیشرفت‌های مدیریت مبتنی بر هوش مصنوعی

5G و 6G پیشرفته یکپارچه‌سازی IoT

نگاهی به مشخصات فنی Air Fiber و اینترنت بی سیم سنتی

به طور کلی فناوری اینترنتی Air Fiber راه حلی مقرون به صرفه برای مناطقی است که نصب کابل های فیبرنوری در آنجا سخت یا غیر‌ممکن است. در ادامه به جزئیات بیشتری از مشخصات فنی Air Fiber و اینترنت بی سیم سنتی را می‌پردازیم.

مشخصات فنی Air Fiber

  • باندهای فرکانس: از فرکانس های مایکروویو، اغلب در محدوده 11-60 گیگاهرتز استفاده می کند.
  • سرعت: می تواند سرعتی تا 1 گیگابیت در ثانیه یا بیشتر ارائه دهد.
  • برد: معمولاً تا 10 کیلومتر با خط دید پوشش دهی دارد.

رادیو وایرلس airFiber-60-LR یوبیکیوتی

نمونه ای از فناوری اینترنتی Air Fiber که توسط شرکت آمریکایی یوبیکیوتی به بازار عرضه گردیده است رادیووایرلس airFiber-60-LR که برد آن تا 12 کیلومتر تخمین زده می شود. این دستگاه دارای یک آنتن به شکل دیش است که یکپارچه است و برای اتصال نقطه به نقط (PtP)  با سرعت بالا و عملکرد برد بلند طراحی گردیده است. نصب آن آسان و توسط یک بلوتوث داخلی مدیریت می گردد. حداکثر ظرفیت رادیو وایرلس air Fiber 60 LR یوبیکیوتی، ظرفیت 1.8 گیگابیت بر ثانیه است که تاخیر بسیار کمی دارد و با عملکرد دو طرفه می تواند به 1.9 گیگابیت بر ثانیه برسد.

مشخصات فنی اینترنت بی سیم سنتی

  • باندهای فرکانس: از باندهای مختلفی از جمله 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز برای وای فای و باندهای متعدد برای شبکه های سلولی استفاده می کند.
  • سرعت: از چند مگابیت در ثانیه برای شبکه های 3G قدیمی تا چند صد مگابیت در ثانیه یا بیشتر برای 5 متغیراست.
  • محدوده: اگر از Wi-Fi استفاده کنید تا چند صد متر را پوشش می دهد. در حالی که شبکه های سلولی می توانند مناطق وسیعی را پوشش دهند.

نقاط قوت و ضعف فناوری اینترنت Air Fiber و اینترنت وایرلس سنتی

سرعت بالا و عملکرد بدون تاخیر از ویژگی های برجسته Air Fiber است. برای اجرای برنامه هایی که انتقال داده پرسرعت و بدون تأخیر اهمیت دارد، Air Fiber ایده آل هستند. در مناطق دورافتاده روستایی که زیرساخت های سنتی ندارد این فناوری، اینترنت پرسرعت را ارائه می‌دهد. مخارج راه اندازی اولیه فناوری Air Fiber در مقایسه با اینترنت سنتی بالاست اما در دراز مدت سرمایه ای که صرف نگهداری آن می گردد پایین تر و قابل اطمینان‌تر است. از طرف دیگر اینترنت سنتی کندتر از Air Fiber است و بر اساس تراکم شبکه و عوامل محیطی نوسان دارد.

برای اکثر برنامه های روزمره اینترنت سنتی سرعت مناسبی دارد و در بیشتر اوقات در دسترس است. از نقاط ضعف فناوری اینترنت Air Fiber می‌توان به تاثیر آب و هوا بر کیفیت سیگنال های ارسالی اشاره کرد. در هنگام نصب این فناوری باید تجهیزات به صورت صحیح تراز گردند. از محدودیت هایی که برای کاربران اینترنت بی سیم سنتی وجود دارد ازدحام و ترافیک کاربران که سرعت اینترنت را کاهش می‌دهد. تداخل سیگنال توسط موانع فیزیکی و الکترونیکی دستگاه‌ها نیز باعث افت سرعت اینترنت می‌گردد.

دورنمای آینده فناوری Air Fiber

با توجه به تقاضای کاربران و به دلیل سرعت بالا و قابلیت اطمینان پیش بینی می‌گردد که Air Fiber با سرعت بیشتری به عنوان جایگزین فیبر نوری در مناطق مختلف گردد.

نتیجه گیری

فناوری اینترنتAir Fiber به عنوان یک فناوری بی‌سیم نیازبه دید واضح دارد درحالی که اینترنت بی‌سیم سنتی اغلب به شبکه های سلولی یا Wi-Fi متکی است. کاربران با توجه به سرعت، قابلیت اطمینان، هزینه و پوشش‌دهی این فناوری ها را انتخاب می‌کنند. به طورکلی Air Fiber می‌تواند اینترنت پرسرعت را در مناطق روستایی که زیرساخت‌های سنتی وجود ندارد، ارائه دهد. از طرفی با ظهور فناوری 5G، اینترنت بی‌سیم سنتی می‌تواند نیازهای پرسرعت را برآورده کند.

https://www.speednetlte.com/post/what-is-air-fiber-air-fiber-wireless-internet-vs-traditional-wireless-internet

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خروج از نسخه موبایل