به طور کلی خرید کابل های شبکه متصل به سوکت هزینه زیادی است. در نتیجه کاربران برای راه اندازی شبکه خود بهتر است کابل ها را در اندازه های مختلف برش زده و به سوکت مورد نظر خود متصل کنند. این مقاله سعی دارد علاوه بر توضیحاتی پیرامون سوکت زدن کابل شبکه، مراحل سوکت زدن کابل شبکه و اتصال با سوکت RJ-45 را مورد بررسی قرار دهد.
یکی از اساسی ترین مراحل راه اندازی شبکه مدیریت کابل کشی شبکه است. مراحل کابل کشی بستگی به نقشه ای دارد که برای پیاده سازی شبکه تهیه می شود. گام بعدی برای راه اندازی شبکه، کابل کشی های کوتاه یا گسترده بر اساس نقشه پیاده سازی شبکه است. هر کابلی برای اتصال به شبکه نیازمند اجرای مراحلی است که مجریان راه اندازی شبکه آن را سوکت زدن کابل شبکه می نامند.
تجهیزات مورد نیاز سوکت زدن کابل شبکه
کاربران در اجرای مراحل سوکت زدن کابل شبکه به تجهیزاتی نیاز دارند. این تجهیزات شامل کابل شبکه، استریپر، تسترکابل شبکه، روکش یا کاور سوکت شبکه و سیم چین می باشد. کلیدی ترین ابزار سوکت زدن کابل شبکه، سوکت RJ-45 و کابل شبکه است. کابل های Cat5 و Cat6 نمونه ای از کابل های شبکه هستند، که کاربران با توجه به بودجه و نیاز آن ها را تهیه می کنند.
سوکت RJ45
سوکت نقطه تلاقی اتصال بین دو برنامه در حال اجرا در شبکه است. هر سوکتی به یک شماره پورت محدود می شود. برنامه را شناسایی و داده ها را از سرور ارسال می کند. یکی از مهم ترین تجهیزات سوکت زدن کابل شبکه سوکت RJ-45 است. RJ-45 نوعی کانکتور است، که برای ارتباط بین دو یا چند دستگاه در یک شبکه استفاده می شود. این سوکت برای شبکه های اترنت و کامپیوتری طراحی شده است.
آموزش سوکت زدن کابل شبکه در 6 مرحله
یکی از پیش نیازهای سوکت زدن کابل شبکه، توجه به استانداردها و رنگ بندی کابل شبکه است. استاندارد سیم کشی T568A و T568B در هنگام سوکت زدن کابل شبکه RJ-45 بسیار مهم است. عموما مراحل زیر در هنگام سوکت زدن کابل شبکه اجرا می شود.
- کابل شبکه را به وسیله تیغ، سیم چین و یا استریپر به اندازه مورد نظر بریده و روکش کابل را به اندازه 2.5 سانتیمتر جدا کنید. بریدن بیش از حد کابل باعث اختلال کار درکابل های می شود.
- به محض برش در روکش کابل، 4 زوج سیم بهم تابیده دیده می شود. با باز کردن زوج سیم ها از یکدیگر بوسیله انگشت شست و سبابه آن ها را محکم کشیده و صاف کنید. کابل ها را با توجه به استاندارد رنگ بندی کابل شبکه کنار هم قرار دهید. طول کابل ها باید به یک اندازه باشد.
- سیم ها را با احتیاط وارد کانکتور سوکت کرده و مطمئن شوید که سیم ها به طور کامل وارد سوکت شده باشند. محل قرار گرفتن سیم ها را در داخل سوکت کنترل کنید.
- در این مرحله با استفاده از ابزاری به نام Crimping Tool سوکت را پانچ کنید، طوری که صدای پانچ شدن سوکت شنیده شود. در پایان کابل شبکه پانچ شده خود را کمی تکان دهید تا از شل نبودن سیم ها مطمئن شوید.
- برای سوکت زدن کابل شبکه در طرف دیگر همین مراحل را با دقت اجرا کنید.
- از تستر کابل شبکه استفاده کرده و از برقراری اتصال سیم ها و صحت اجرای سوکت زدن کابل شبکه اطمینان حاصل کنید.
منبع تصاویر از سایت: https://www.wikihow.com/Make-a-Network-Cable
آزمایش سوکت زدن کابل شبکه با استفاده از تستر
با استفاده از تستر کابل شبکه سوکت زدن خود را آزمایش کنید.
- هر دو طرف کابل را به تستر وصل کنید.
- یک طرف سوکت به قسمت A تستر و طرف دیگر کابل به قسمت B تستر کابل شبکه وصل می شود.
- بعد از این کار، تستر را روشن نموده و به چراغ های LED نگاه کنید، اگر چراغ های LED ها به ترتیب از شماره 1 تا 8 روشن شود بدین معنی است که سوکت زدن کابل شبکه به درستی انجام شده است. درحقیقت مرتب روشن شدن تمامی LED ها نشان دهنده اتصال درست سوکت با کابل است. اما اگر ترتیب روشن شدن آن ها در دو طرف A و B یکسان نبود، بدین معناست که استاندارد رنگ بندی در اتصالات به درستی رعایت نشده است.
سخن پایانی
سوکت ها نقش مهم ارتباطی برای انتقال داده ها دارند. اتصال شبکه از طریق سوکت زدن بین دو شبکه کامپیوتری اجرا می شود. مراحل سوکت زدن کابل شبکه در راه اندازی شبکه های کامپیوتری حائز اهمیت است. با استفاده از تجهیزات سوکت زدن کابل شبکه مراحل آن اجرایی می شود. . معروفترین سوکت زدن کابل شبکه با اتصالات RJ 45 انجام می شود. با اجرای سوکت زدن کابل شبکه، انتقال سریع داده ها توسط کانکتورهای RJ 45 عملی می شود.