دسته‌ها
پسیو

فیبرنوری چیست و چه کاربردی دارد؟

در این متن در خصوص فیبر نوری به عنوان یکی از کابل های مورد استفاده در حوزه شبکه اطلاعاتی مطرح شده است. فیبر نوری دارای تکنولوژی خاصی در ساخت است و در آن صنعت به کارگیری شیشه استفاده شده است و نور عامل انتقال داده می باشد که توضیح داده شده است.

امروزه استفاده از تکنولوژی فیبر نوری در کابل کشی شبکه باعث شده است تا تحول بزرگی در شبکه های کامپیوتری به وجود آید. به همین دلیل شرکت های مختلف تولید کننده تجهیزات شبکه سعی دارند تا تولیدات خود را با این تکنولوژی سازگار کنند. یکی از محصولات عمومی که تحول بزرگی در سرعت اینترنت با کمک کابل های فیبر نوری به وجود آورده است، مودم های فیبر نوری هستند. در ادامه در خصوص این که فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد بصورت مفصل توضیح می دهیم با ما همراه باشید.

تجهیزات شبکه فیبر نوری

کابل فیبرنوری از تجهیزات شبکه

همانطور که اشاره شد، در شبکه از نوعی کابل استفاده می شود که از شیشه ساخته شده است و با استفاده از آن می توان امکانات جدیدی را ایجاد نمود. این نوع از کابل ها را فیبر نوری نامیده اند. در این خصوص که فیبر نوری چیست باید اشاره کرد که کابلی است که به مانند کابل های مسی عمل نمی کند و فرآیند کاری آن به گونه ای است که داده ها از طریق امواج نوری منتقل می شوند. به این واسطه سرعت انتقال داده به شدت افزایش می یابد. به واسطه می توان در مراکزی که سرعت بالا برای انتقال داده وجود دارد، از این نوع کابل استفاده نمود.

نکته مهمی که در کابل فیبر نوری وجود دارد آن است که قانون حرکت مستقیم نور نقض شده و می توان به این واسطه نور را به هر جهتی هدایت نمود. استفاده از این نوع کابل به دلیل رعایت استانداردهای مختلف بوده و جا به جایی اطلاعات در آن مطلوب است.

کابل فیبر نوری شامل بخش های مختلفی مانند هسته، لایه و بافر است. این قسمت شیشه ای مربوط به هسته فیبر نوری می شود که به این واسطه انتقال سیگنال نوری محقق می شود. سایر موارد نیز جهت محافظت مورد استفاده قرار می گیرند و هسته را از صدمات مصون می دارند.

اتصال فیبر نوری به سوئیچ شبکه

سوئیچ به عنوان تغییر دهنده سیگنال بین مدارات است. ابزاری مهم که با اتصال فیبر نوری به آن قابلیت های این نوع کابل نیز به شدت افزایش می یابد. زیرا سوئیچ باعث می شود تا اطلاعاتی که در شبکه در حال انتقال هستند، به نور تبدیل شده تا بتوانند در بستر کابل فیبر نوری به خوبی عمل نمایند. این موضوع در ادامه مطلب فیبر نوری چیست، نمود پیدا می کند زیرا در شبکه، اطلاعات و داده ها به صورت دیجیتالی هستند و برای انتقال در فیبر نوری باید به صورت نور باشند. لذا ضروری است از سوئیچ شبکه استفاده نمود. حتی به واسطه این وسیله می توان طول موج های مختلف نوری را در مدار هدایت می کند.

این نوع از سوئیچ های شبکه از نظر سرعت نیز متفاوت هستند و با توجه به کارایی و نیاز شبکه و تعداد کاربران باید از سوئیچ با سرعت بالاتری بهتری برد. حتی با توجه به تنوع پورت هایی که امکان دارد در شبکه مورد استفاده قرار گیرد، سوئیچ های مختلفی وجود دارد.

آموزش فیوژن فیبر نوری

فیوژن فیبر نوری به معنای آن است که دو کابل فیبر نوری که دارای تکنولوژی پیشرفته ای در ساخت هستند و در تولید آنها از شیشه استفاده شده است، به یکدیگر متصل شوند. این اتصال نیازمند بهره مندی از دستگاه های ویژه و تکنولوژی جدید است. برای انجام این اتصال باید از دستگاه فیوژن بهره برد. (برای خرید دستگاه اینجا کلیک کنید) البته برای ایجاد این اتصال می توان هم از دستگاه فیوژن بهره برد و هم از طریق جوش الکتریکی به این امر مبادرت ورزید. اما برای انجام این کار با دستگاه فیوژن چند مرحله اقدام لازم است.

گام اول: این کار برداشتن لایه پلاستیکی روی فیبر است. برای این کار از استریپر  استفاده نموده و پس از برداشتن لایه با استفاده از مواد ضدعفونی کننده ای مانند الکل به همراه پارچه تمیز، شیشه را پاک می کنیم.

فیبرنوری از تجهیزات شبکه

گام دوم: برداشتن و برش قسمتی از شیشه خارج شده توسط دستگاهی مخصوص است. استفاده از این دستگاه باعث می شود تا به هنگام برش سر شیشه صاف باشد و به این منظور اتصال مماس و مستقیمی رخ دهد. اگر با قرار دادن دو سر اتصال در دستگاه، صاف بودن آنها برای اتصال دادن به هم مناسب تشخیص داده نشود به صورت مجدد باید برش صورت پذیرد.

گام سوم: در نهایت نیز با استفاده از دستگاه ویژه باید جوش دادن را آغاز نمود. بعد از انجام این کار اقدامات نهایی برای ایجاد پوشش صورت می پذیرد.

فیبر نوری با کابل اختصاصی چیست؟

زمانی که مطرح می شود، فیبر نوری چیست؟ تمام ابعاد آن مورد توجه است. این نوع از فیبر نیز نوعی از کابل های مهم شبکه بوده که کاربرد ویژه ای دارد. اما از آنجایی که فیبر نوری نیز نوعی کابل است باید مطرح نمود که می تواند در دسته بندی های متعدد و متنوعی تقسیم شود. مثلا دارای پوشش باشد یا فاقد پوشش است. محافظ امنیتی و حرارتی دارد یا خیر و مساله های متعدد و متنوع دیگر که در این خصوص می تواند دارای اهمیت باشد.

فیبر نوری به مانند انواع کابل های مختلف شبکه نبوده و دارای حساسیت بالایی است زیرا در صورت خرابی در هر فاصله ای، مجبور خواهیم بود تا بخش عمده ای از آن را تعویض نماییم و لذا هزینه بری بالایی داشته و نیاز است تا از مراقبت زیادی برخوردار باشد. فیبر نوری با کابل اختصاصی می تواند پهنای باند گسترده ای ایجاد نماید که این موضوع از مزیت های استفاده از این نوع کابل می باشد.

هزینه راه اندازی فیبر نوری

با توجه به این کابل کشی فیبر نوری ابعاد مختلفی در نظر گرفته می شود و میزان قطر کابل، اندازه استفاده از آن، فاصله ای که قرار است تا کابل کشی شود، میزان حفاری زمین و موارد مشابه دیگری در این خصوص همگی بر قیمت و هزینه سیم کشی فیبر نوری موثر خواهند بود. موارد ذکر شده در این متن بخشی از نکاتی است که در زمینه فیبر نوری چیست، مورد توجه بوده و جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس برقرار نمایید و از تجربیات این گروه فنی و تخصصی بهره مند شوید. تلفن: 41902-021

2 دیدگاه دربارهٔ «فیبرنوری چیست و چه کاربردی دارد؟»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خروج از نسخه موبایل