دستگاه های ذخیره سازی کیونپ
وایرلس

اکسس پوینت چیست؟ – با انواع و کاربردهای نقاط اتصال بیشتر آشنا شوید

ممکن است شما هم تا کنون بارها نام اکسس پوینت یا نقطه اتصال به گوشتان خورده باشد؛ جالب است بدانید اکسس پوینت ها یکی از تجهیزات مهم و ضروری برای بسیاری از شبکه ها به حساب می آیند. این ضرورت به اندازه ای است که شرکت های مختلف سالانه بودجه ای را تنها به تهیه اکسس پوینت ها اختصاص می دهند.

البته در صورتی که برای اکسس پوینت مشکلی پیش نیاید تنها برای گسترش و یا به روز رسانی، آن ها را تعویض می کنند. اکسس پوینت ها بسته به نوع شبکه کاربردهای متفاوتی با یکدیگر دارند؛ اما پیش از هر چیز اجازه دهید به این سوال پاسخ دهیم که اصلا اکسس پوینت چیست؟ و چه کاربردی دارد.

اکسس پوینت به تجهیزاتی از شبکه می گویند که با دریافت و ارسال سیگنال ها، امکان اتصال دستگاه ها به شبکه LAN را فراهم می کند. علاوه بر آن با کمک اکسس پوینت مدیران شرکت ها قادر خواهند بود وایرلس را در محدوده وسیع تری گسترش دهند. در نتیجه در شرکت های بزرگ بدون نیاز به تهیه روتر اضافی، قادر خواهید بود تنها با استفاده از این ابزار امکان اتصال به شبکه در فضایی گسترده تر را برای افراد فراهم کنید.

در ادامه قصد داریم به بررسی عملکرد، کاربردها و انواع اکسس پوینت ها بپردازیم؛ بنابراین در صورتی که به این موضوع علاقه مندید تا پایان این مقاله همراه شبکه ارغوان باشید.

اکسس پوینت ها چگونه کار می کنند؟

همانطور که پیش تر هم اشاره شد اکسس پوینت ها سیگنال های رادیویی را دریافت و ارسال می کنند. از آن جایی که سیگنال های وای فای نیز توسط این دستگاه ها قابل دریافت و ارسال هستند؛ امکان ایجاد یک شبکه هات اسپات که سایر دستگاه ها بتوانند به آن وصل شوند نیز وجود دارد؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که مودم ها و وایمکس هایی که در خانه ها وجود دارند نیز اکسس پوینت می باشند.

نحوه اتصال اکسس پوینت به سوئیچ

کاربرد اکسس پوینت

اکنون که پاسخ سوال اکسس پوینت چیست؟ را دریافت کردید، نوبت به بررسی کاربردهای آن می باشد. اگر قصد داشته باشیم تمامی کاربردهای این وسیله را ذکر کنیم مقاله ای به شدت طولانی خواهیم داشت؛ بنابراین تنها به ذکر برخی از مهم ترین کاربردهای اکسس پوینت اشاره می کنیم.

  • امکان اتصال سایر افراد

از جمله کاربرد اکسس پوینت می توان به امکان ایجاد اتصال برای 60 نفر اشاره کرد؛ بنابراین یک شرکت که کارکنانی حدود 100 نفر دارد با نصب دو اکسس پوینت به سادگی از مشکلات اتصال و محدودیت های موجود رها خواهد شد.

با این وجود هنوز هم در برخی شرکت ها آن اندازه که باید از این دستگاه استفاده نمی شود. دلیل این امر این است که برخی مدیران هنوز به طور دقیق نمی دانند که اکسس پوینت چیست؟ به همین دلیل آشنایی با مفهوم، کاربرد و انواع اکسس پوینت ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد؛ همچنین می تواند منجر به صرفه جویی در هزینه های آتی شرکت شود.

  • محدود کردن اتصال افراد متفرقه به شبکه

بسته به سیاست های شرکت خود ممکن است گاهی مهمانانی از سایر شرکت ها و یا سازمان ها به شما مراجعه کنند. در این صورت اگر از اکسس پوینت استفاده نمایید، قادر خواهید بود به آن ها اجازه اتصال به اینترنت را با دسترسی محدود بدهید! در نتیجه بسیاری از مشکلات امنیتی به وجود نمی آید. از طرفی دیگر مهمانان نیز قادر به استفاده از اینترنت خواهند بود و هنگام اتصال به موارد غیر مرتبط دسترسی نخواهند داشت.

  • عدم نیاز به نصب مودم و روتر در سراسر شرکت

تصور کنید شرکت بزرگی دارید و قصد دارید تمامی دستگاه های شرکت به روتر متصل شوند. از آن جایی که مودم و روترها تنها تا یک محدوده خاصی را پشتیبانی می کنند، چاره چیست؟ آیا باید یک روتر جدید تهیه کنید؟ پاسخ این سوال خیر است. شما می توانید به جای تهیه روتر، با استفاده از اکسس پوینت ها محدوده پشتیبانی را گسترش دهید.

در این صورت افراد بیشتری به سادگی و بدون اینکه اتصالشان قطع شود، امکان استفاده از خدمات شبکه را خواهند داشت. همچنین در صورتی که از یک مکان به مکانی دیگر در شرکت جا به جا شوند، بدون قطعی اتصال به اکسس پوینت بعدی متصل می شوند.(اصطلاحا اتصالشان سوئیچ می شود)

  • دکل های مخابرات

استفاده از نقاط اتصال در دکل های مخابرات و ایرانسل را می توان یکی از مهم ترین کاربرد اکسس پوینت ها دانست. این دکل ها سیگنال های رادیویی را در محدوده مشخصی ارسال و دریافت می کنند؛ همچنین به افراد اجازه می دهند با دیوایس های خود از این سیگنال ها استفاده نمایند. همچنین افراد با خارج شدن از محدوده دکل ها به محدوده دکل دیگری وارد می شوند؛ در نتیجه بدون قطعی در اتصال قادر خواهند بود از خدمات مورد نظر خود استفاده نمایند. با توجه به موارد ذکر شده می توان نتیجه گرفت که دکل های مخابراتی یکی از گسترده ترین کاربرد اکسس پوینت ها می باشد.

انواع اکسس پوینت

 

انواع اکسس پوینت

تا این بخش از مقاله با کاربرد اکسس پوینت ها آشنا شده اید؛ همچنین پاسخ سوال اکسس پوینت چیست؟ را نیز دریافت کرده اید. اکنون نوبت به بررسی انواع اکسس پوینت می باشد. پس از آشنایی با آن ها، می توانید با توجه به نیاز خود یک و یا چند نوع از اکسس پوینت های زیر را برای رفع نیاز خود تهیه نمایید. طبیعی است هر اندازه محدوده پشتیبانی اکسس پوینت بالاتر باشد؛ هزینه خرید آن نیز افزایش خواهد یافت.

اکسس پوینت سقفی

از جمله دیگر انواع اکسس پوینت می توان به نوع سقفی آن اشاره نمود. اکسس پوینت سقفی فرکانس بیشتری نسبت به اکسس پوینت دیواری داشته و دارای دو نوع تک فرکانس و دو فرکانس می باشد. طبیعی است که نوع دو فرکانس محدوده بیشتری را پوشش می دهد؛ همچنین نرخ انتقال بالاتری نیز دارد.

اکسس پوینت تک فرکانس و دو فرکانس

هنگامی که قصد خرید یک اکسس پوینت را دارید ممکن است با عبارت تک فرکانس و یا دو فرکانس در کنار نامشان مواجه شوید. اکسس پوینت های تک فرکانس 1.5 G را پشتیبانی می کنند. همچنین نرخ انتقالی بین 150mbps تا 450mbps دارند. از طرفی دیگر اکسس پوینت های دو فرکانس به صورت همزمان 2.4 G و 5.8 G را پشتیبانی می کنند. نرخ انتقالشان بیشتر بوده و محدوده وسیع تری را تحت پوشش خود قرار می دهند.

اکسس پوینت دیواری

اگر قصد دارید اکسس پوینت مورد نظرتان کنار سایر تجهیزات قرار نگیرد، اکسس پوینت دیواری انتخابی مناسب برایتان خواهد بود. این اکسس پوینت ها در جای پریز برق و تلفن و همچنین ترانک نصب می شوند و محدوده قابل توجهی را پشتیبانی خواهند نمود. از طرفی اکسس پوینت های دیواری بسیار جمع و جور بوده و فضای بسیار کمی را اشغال می کنند. نرخ انتقال این نوع اکسس پوینت ها معمولا بین ۱۵۰Mbps تا ۳۰۰ Mbps می باشد.

اکسس پوینت تجاری

از اکسس پوینت های تجاری برای شبکه هایی استفاده می شود که کاربران زیادی دارند. به عنوان مثال هتل ها، پاساژها، رستوران ه، شرکت ها و سازمان هایی با محیط گسترده نیاز به اکسس پوینت تجاری دارند.

این نوع نقاط اتصال علاوه بر اینکه دستگاه های زیادی را پشتیبانی می کنند، امنیت بالایی نیز دارند؛ بدین معنا که مدیر سازمان قادر خواهد بود با انجام تنظیماتی محدودیت های مورد نظر خود را اعمال کند. از طرفی دیگر اکسس پوینت های تجاری سرعت قابل قبولی را جهت اتصال کاربران به شبکه اختصاص می دهند.

اکسس پوینت مستقل

اکسس پوینت مستقل از جمله پرکاربرد ترین انواع اکسس پوینت ها به حساب می آید. بسیاری از افراد حداقل یک اکسس پوینت مستقل در شرکت های کوچک و یا خانه خود دارند. این نوع اکسس پوینت قابلیت های زیادی ندارد و تنها می تواند اقداماتی از قبیل دسترسی، احراز هویت و پیاده سازی فایروال را انجام دهد. با این وجود به دلیل تنوع این نوع از اکسس پوینت ها، نمی توان محدوده پشتیبانی مشخصی را برای آن ها تعیین کرد.

اکسس پوینت داخلی و خارجی

از جمله انواع اکسس پوینت می توان به اکسس پوینت های داخلی و خارجی اشاره کرد. اکسس پوینت های خارجی در برابر باران و برف شدید، دمای بالا، رطوبت، دمای پایین و مواردی از این قبیل بسیار مقاوم هستند. از طرفی دیگر سیگنال های قوی تری نسبت به اکسس پوینت های داخلی دارند و محدوده بیشتری را پوشش می دهند؛ اما اکسس پوینت های داخلی مقاومت کمتری داشته و مناسب استفاده درون ساختمان می باشند. مهم ترین مزیتی که نوع داخلی نسبت به خارجی دارد، قیمت ارزان تر آن می باشد.

اکسس پوینت کنترلی

یکی از پیشرفته ترین انواع اکسس پوینت، اکسس پوینت کنترلی است. امکان مدیریت متمرکز، رمزگذاری و پیکربندی تنها چند نمونه از قابلیت های آن می باشد. توجه داشته باشید برای انجام تنظیمات و همچنین پیکربندی این نقطه اتصال، نیاز به شخصی با دانش فنی بالا خواهید داشت. همچنین به دلیل امنیت بسیار بالای آن قیمت زیادی نیز دارد. به همین دلیل استفاده از این اکسس پوینت تنها برای شرکت های بزرگ و یا سازمان هایی که مدیریت اطلاعات و امنیت داده هایشان از اهمیت بالایی برخوردار است، مناسب می باشد.

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید مودم اینترنت پرسرعت
دکمه بازگشت به بالا