طراحی شبکه کامپیوتری گروه مهندسی شبکه ارغوان
امروزه استفاده از شبکههای کامپیوتری در شرکتهای کوچک و بزرگ به یکی از ضروریترین اصول است. همچنین یافتن تیمی که با سابقه بالا خدمات شبکه را با قیمتی منصفانه انجام دهد نیز مهم است. یکی از موفقترین و باتجربهترینهای این عرصه “شبکه ارغوان ارتباط” است. شبکه ارغوان ارتباط در کارنامه خود 16 سال تجربه موفق در اجرای انواع پروژههای خدمات شبکه را دارد.
اولین گام در ارائه خدمات شبکههای کامپیوتری طراحی شبکه است. در این مرحله دستگاههای مختلف به یکدیگر متصل گردیده و ارتباط برقرار میکنند. همچنین نحوه تبادل اطلاعات نیز در این طراحی مورد بررسی قرار میگیرد. به دلیل اهمیت طراحی شبکه، انتخاب یک تیم باتجربه که خدمات شبکه را اجرا کنند بسیار ضروری است. “شبکه ارغوان ارتباط” تجربه کافی در طراحی و پیاده سازی شبکههای کامپیوتری را دارد.
طراحی شبکه
به طور کلی طراحی شبکه برای دو دسته از شبکههای کامپیوتری اجرا میگردد.
- طراحی یک شبکه جدید
- ارتقاء و بهبود شبکه قبلی
1) طراحی یک شبکه جدید
شرکتهایی که تازه تأسیس میشوند نیاز به تجهیزات جدید دارند. لذا طرحی از تمامی تجهیزات آماده میگردد. در مرحله بعد براساس این طرح تجهیزات تهیه و میشوند. اجرای صفر تا صد کابلکشی، تنظیم روترها، تنظیم مودمها و مواردی از این قبیل در طراحی لحاظ گردیده و اجرا میشود. از مزیت این دسته بکارگیری از تجهیزات جدید و طراحی معماری شبکههای کامپیوتری براساس دانش روز دنیا است.
2) بهبود و ارتقا شبکه قبلی
شرکتها و سازمان هایی وجود دارند که از قبل شبکهای برای خود تشکیل داده اند. اما بنا به دلایلی قصد دارند که سازمان خود را گسترش دهند. این احتمال نیز وجود دارد که در شبکه به مشکلی برخورد کردهاند. لذا مجبورند که شبکههای کامپیوتری خود را ارتقاء دهند.
در این دسته از طراحی شبکههای کامپیوتری بسیاری از کارها از جمله تنظیم سخت افزارهای شبکه و کابلکشی تا حد زیادی انجام شده است.
این شبکه ها به راحتی قابل ارتقاء و گسترش هستند. در صورت بروز مشکل براحتی عیبیابی می شوند. این روش مقرون به صرفه است. زیرا زمان نصب و راه اندازی و اجرای شبکه کاهش مییابد. لازم به ذکر است که در صورت بروز خطا در شبکه، هزینهای برای عیبیابی و رفع آن به شبکه تحمیل میگردد.
هدف از طراحی شبکه چیست؟
یکی از مهمترین دلایل طراحی شبکه به حداقل رساندن مشکلات شبکه است. از آنجائیکه که طراحی شبکه پیش از عملیات اجرایی، انجام می شود بنابراین می توان از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری نمود.
با طراحی شبکه تعداد سرورها و تجهیزات مورد نیاز مشخص میشود. در صورت کافی نبودن بودجه، بدون هیچ مشکلی امکان تغییر در طراحی و تجهیزات وجود دارد. اما اگر تشخیص تجهیزات مورد نیاز به درستی انجام نشود، شرکت مورد نظر زمان و هزینه زیادی را از دست می دهد.
نکات مهم در طراحی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری
هنگام طراحی و معماری شبکه نکات بسیار زیادی وجود دارد که بسته به مرحله ای که در آن هستیم باید رعایتشان نماییم. در زیر چند نمونه از مهم ترین نکات موجود را ذکر و بررسی می کنیم.
هدف از راهاندازی شبکه را با جزئیات بیان کنید.
اگر قصد دارید برای سازمان خود یک شبکه راهاندازی کنید، اهداف خود را مشخص نمایید. به عنوان مثال در صورتیکه می خواهید اتصال برخی سیستمهای غیر ضروری را به اینترنت قطع سازید، حتما دلیل آن را به صورت واضح بیان کنید. حال اگر قصد داشته باشید با استفاده از سانترال امکان ارتباط درون شبکه ای را برای کارکنان خود فراهم نمایید، تمام جزئیات را بیان کنید. اگر هدف خود را به صورت واضح بیان نکنید ممکن است برخی موارد از نظر کارشناس شبکه اهمیت چندانی نداشته و در نتیجه شبکه ای طراحی میشود که برخی نیازهای شما را در بر نگرفته است.
موقعیت فیزیکی تجهیزات را بررسی نمایید.
آیا قصد استفاده از سرورهای عظیم را دارید؟ آیا با توجه به طراحی ساختمان شرکت، امکان سیمکشی براحتی وجود دارد؟ سازمانی را تصور کنید که به دلیل بالا بودن تعداد سیستمهای خود، به چند سرور عظیم الجثه نیاز دارد. حال اگر مکانی جهت نگهداری آن وجود نداشته باشد مطمئنا به مشکل میخورد. به همین دلیل است که شرکتهای بزرگ همواره یک یا چند اتاق را فقط به سرورهای خود اختصاص میدهند.
به مسیر عبور کابلکشی شبکه توجه کنید.
عدم توجه به مسیر عبور کابلها منجر به بروز مشکلاتی از قبیل پارگی و ایجاد نویز گردد. این مشکلات سرعت انتقال را کاهش میدهد. بررسی مسیر عبوری کابلها هنگام طراحی شبکه تاثیر مستقیم بر سرعت انتقال دادهها دارد.
توپولوژی چیست؟
در طراحی نقشه شبکه، به همبندی سیستمها و اجزای مختلف با یکدیگر توپولوژی می گویند. توپولوژی دو نوع فیزیکی و منطقی دارد.
توپولوژی فیزیکی بر نحوه ارتباط اجزای شبکه و همچنین شکل قرارگیری سیستمها با یکدیگر تمرکز دارد. در این روش سیستمها با استفاده از کابل و تجهیزاتی مانند روتر به یکدیگر وصل شده و امکان تبادل اطلاعات را خواهند داشت. توپولوژی منطقی مربوط به بررسی رفتار سیگنالهای مختلف در شبکه است. هدف از این بررسی یافتن نحوه انتقال دادهها بین ایستگاههای مختلف است.
طراحی شبکه خود را به ما بسپارید!
نقشه شبکه چیست؟
نقشه شبکه که اغلب ارتباط تنگاتنگی با طراحی شبکه دارد، به معنی بررسی نیازهای سازمان و مشتری و همچنین آینده نگریهای لازم است. در این مرحله مطالعه اولیه صورت گرفته، تجهیزات فیزیکی انتخاب شده و در نهایت نقشه جامعی از شبکه طراحی میگردد.
مراحل موجود در طراحی نقشه شبکه
این مراحل مخصوص مشتری است. با بررسی نیاز مشتریها به درک کاملی از خواسته آنها میرسیم و در نتیجه برخی بخشهای مربوط به آنها با دقت بیشتری انجام میدهیم. منظور از مشتری، همان مدیر سازمانی است که قصد داریم برای او نقشه شبکه را طراحی کنیم.
پیدا کردن و ارائه راهکار به مشتری
یکی از مراحلی که در بسیاری موارد به مشتریان (مدیران سازمان) کمک میکند، یافتن و ارائه راهکار توسط متخصصان است. از آنجائیکه مدیران مشغلههای فراوانی دارند؛ ممکن است در رابطه با برخی بخشهای شبکه با مشکلاتی رو به رو شوند که قادر به برطرف کردنشان نباشند. در این صورت متخصصین شبکه ارغوان با بررسی شرایط، راهکاری را پیدا می کنند تا مشکل به وجود آمده را در سریع ترین زمان ممکن برطرف سازند.
مشخص کردن نیازهای مشتری
در این مرحله نیاز مشتری را تشخیص میدهیم. در این بخش از مشتریها در رابطه با نیازهایشان سوال هایی پرسیده میشود. نیازها مکتوب میگردد.مواردی از چشم مشتریان دورمانده بود توسط متخصصان بررسی شده و به مشتری منتقل میشود. در نهایت نیازهای به دست آمده جمع آوری و در نهایت آنالیز میشود.
بررسی و آنالیز نیازهای مشتری
اطلاعات مشتری جمع آوری و سپس آنالیز میگردد. نیازهای مشتری مشخص گردیده و سپس یک برآورد نهایی از تمامی سیستمها که مطابق با نیاز مشتری است بعملمیآید. پس از آن هزینههای موجود بررسی شده و در نهایت سیستمی مطابق با نیازهای مشتری به او ارائه میگردد.
مهمترین ویژگیهای طراحی یک شبکه خوب
توجه به استانداردها در هنگام طراحی شبکههای کامپیوتری بسیار اهمیت دارد. زیرا مشکلات احتمالی در آینده تا اندازه زیادی کاهش مییابند.
شرکتهای ارائهدهنده خدمات شبکه بر این باورند که کاربران آشنایی زیادی با شبکه ندارند. به همین دلیل تا حد امکان طراحی و پیاده سازی شبکههای کامپیوتری را طوری انجام میدهند تا حتی مبتدیترین افراد هم قادر به کار کردن با آن باشند. این ویژگی را می توان یکی از مهمترین خصوصیات طراحی یک شبکه خوب دانست.
امکان دسترسی آسان به منابع، امکان پشتیبانی و خطایابی سریع در صورت بروز مشکل نیز از دیگر ویژگی های طراحی یک شبکه خوب است. از طرفی هر اندازه زمان پاسخ به مشتری کوتاهتر باشد، سیستم از طراحی بهتری برخوردار است. امکان نظارت مدیر سازمان بر عملکرد سیستمها و همچنین تخصیص منابع به سایر سیستم ها از دیگر ویژگیهایی است که در طراحی یک سیستم خوب دیده می شود.